Veelgestelde Vragen

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten bedragen €2,95 binnen Nederland en 4,95 naar België. Bestel je voor €30,- of meer, dan komen de verzendkosten te vervallen in beide landen en wordt jouw bestelling gratis bezorgd. 
 
Hoe snel krijg ik mijn bestelling geleverd?
We versturen jouw bestelling de eerstvolgende werkdag. Woon je in Nederland? Dan heb je in de meeste gevallen jouw bestelling binnen 1-2 werkdagen in huis. Als je in België woont dan ontvang je jouw bestelling in de meeste gevallen tussen 2 - 4 werkdagen. Dit is afhankelijk van de bezorgservice.
 
Let op: Bestellingen binnen NL die op vrijdag na worden geplaatst worden de eerstvolgende werkdag verzonden (in de meeste gevallen is dit op maandag).
 
Ontvang ik een bevestiging van mijn geplaatste bestelling?
Ja, je ontvangt per e-mail een bevestiging van je bestelling zodra je jouw bestelling hebt geplaatst. 
 
Zijn de sieraden van Jewelryz.nl van echt zilver?
Ja, de sieraden zijn allemaal gemaakt van 925 sterling zilver.
 
Hoe weet ik wat mijn ringmaat is?
Klik hier voor meer informatie over het berekenen van je ringmaat.
 
Is er sprake van een minimaal orderbedrag?
Nee, er is geen minimale orderbedrag.
 
Zijn de vermelde prijzen in- of exclusief BTW?
De prijzen die vermeld worden zijn inclusief BTW.
 
Kan ik mijn aankoop op een ander adres dan mijn huisadres laten bezorgen?
Ja, dat is mogelijk. Tijdens de bestelprocedure krijg je de mogelijkheid om meerdere afleveradressen aan te maken. De adressen die je aanmaakt blijven behouden, zodat je bij elk bezoek aan onze webshop weer kunt kiezen op welk adres je de bestelling wilt laten afleveren.
 
Ontvang ik een papieren factuur?
Alle orders en betalingen verlopen volledig digitaal, je zult je factuur dus ook via e-mail ontvangen. Wil je ook een papieren factuur ontvangen bij je bestelling dan kun je dit tijdens je bestelling aangeven.
 
Kan ik mijn bestelling als ik deze al betaald heb, nog annuleren?
Neem zo snel mogelijk contact met ons op, we zullen dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn.
 
Mag ik mijn bestelling retourneren?
Ja dat kan via dit formulier. Hou er rekening meer dat in verband met hygiëne producten die gedragen (of beschadigd) zijn, niet retour worden genomen.
 
Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag terug?
Wij streven er naar het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen na ontvangst van het retourpakket te crediteren. We retourneren je aankoopbedrag op het bij ons bekende bankrekeningnummer. 

Wat wordt er bedoeld met 'Goldplated 925 sterling zilver'?
Een plated sieraad is een sieraad van metaal met een laagje van een ander metaal erover heen.
Jewelryz verkoopt uitsluitend 925 sterling zilver als basismateriaal. Bij goldplated 925 sterling zilver is over het laagje zilver een laagje 14K of 18K goud aangebracht. Dit wordt gedaan door de sieraden eerst in vloeibare goud onder te dompelen, waarna ze worden gedroogd. Vervolgens wordt er een laag aangebracht die het sieraad moet beschermen. Dit wordt ook wel electro-coating (e-coat plating) genoemd, hierbij wordt er elektriciteit gebruikt terwijl de sieraden worden ondergedompeld in een bad van transparante (hypoallergene) vloeistof. De elektriciteit zorgt ervoor dat de plating beter en egaler hecht. Deze laag is een extra bescherming voor het goudlaagje. Hierne hebben de sieraden een sprankelende gouden kleur en kan er nauwelijks onderscheid gemaakt worden tussen dit sieraad en een sieraad die volledig uit goud bestaat.

Verkleuren de sterling zilver goldplated sieraden? 
Doordat de sterling zilver golplated sieraden van Jewelryz een laagje echt goud hebben verkleuren ze niet, maar door invloeden van buitenaf kan het laagje uiteindelijk (op lange termijn) iets slijten.